لیست اختراعات محمدرضا رضائي بخش


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1395/08/03
تاریخ ثبت: 1396/04/28
مخترع/مخترعان: محمدرضا رضائي بخش
خلاصه اختراع:

امروزه بر اثر كاهش ميزان بارندگي¬ها و گرم شدن كره زمين و از همه مهمتر، مصرف بي¬رويه، معضل كمبود آب شرب مصرفي براي بسياري از كشورهاي جهان رخ داده است كه كشور ما نيز از اين قاعده مستثناء نيست. مخزن و ذخيره¬سازي آب شرب مصرفي در طراحي و نقشه ساخت منازل مسكوني، اداري و صنعتي بدليل قعطي آب در ساعاتي از روز در بيشتر مواقع در نظر گرفته مي¬شود و بايد مد نظر داشت سهميه¬بندي آب در كل كشور براي ساعاتي از روز در آينده نزديك در كنار فرهنگ¬سازي الگوي مصرف قابل پيش¬بيني است. منطقي¬تر است مخزن مورد نظر را بر بالاي پشت بام در نظر گرفت چراكه استفاده از فشار ثقل و توجه به مسئله نبود برق همزمان با آب مشكلات مصرف كنندگان را دو برابر خواهد كرد. با تمام اين تفاسير هميشه مسئله ميزان ذخيره آب در مخزن براي مصرف كنندگان در ساعات قطعي آب دغدغه¬اي بوده و باعث شده با مشقّت بسيار خود را به بالاي پشت¬بام رسانده و ميزان آب موجود را بررسي و براي زمان باقي مانده از قطعي آب، آن را مديريت نمايند. دستگاهي كه من ساخته و طراحي كرده¬ام در عين سادگي از لحاظ ساخت و بهره¬برداري، در محل استفاده از آب ذخيره شده بر روي لوله برگشت آب از مخزن نصب شده و بر اساس فشار استاتيك سيال و كمك گرفتن از رابطه F=PA فشار را به نيرو تبديل كرده و ميزان فشار استاتيك بالا سري دستگاه(ارتفاع و ميزان سيال درون مخزن) را بطور دقيق و ديجيتالي نشان مي-دهد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/11/16
تاریخ ثبت: 1389/12/03
خلاصه اختراع:

‏مشعلهاي با محفظه احتراق متخلخل نوع پيشرفته اي از مشعلها هستند كه مخلوط سوخت و هوا را در داخل ‏يك جسم متخلخل مي سوزانند .عمل احتراق در اين مشعلها بر خلاف مشعلهاي معمولي پيش مخلوط، با شعله هاي آزاد انجام نمي شود بلكه به شكل سه بعدي، بدون شعله و در داخل منافذ جسم متخلخل صورت مي گيرد. ميزان مصرف سوخت و توليد آلودگي در اين نوع مشعل ها بسيار كمتر از مشعل هاي شعله آزاد ‏است. ‏مكانيزم انتقال حرارت در مشعلهاي با محفظه متخلخل، نسبت به مشعلهاي معمولي كاملا متفاوت است. مهم ترين نوع انتقال حرارت در مشعلهاي معمولي جابجايي، مي باشد كه توسط محصولات احتراق صورت مي گيرد. در حاليكه در مشعلهاي با محفظه متخلخل، علاوه بر هدايت و جابجايي، تابش نيز نقش بسيار عمده ‏اي را در انتقال حرارت مشعل ايفا مي كند كه به دليل قابليت گداختگي بالا در اجسام متخلخل مي باشد. ‏هدف از طراحي و ساخت اين مشعل بالا بردن توان مكانيكي مشعل مي باشد به گونه اي كه مشعل بتواند با كمترين سوخت ممكن كار كرده ‏، كمترين آلودگي را داشته باشد. نسبت كاهش زياد به اين معناست كه ‏مشعل با كمترين نسبت هم ارزي(كمترين سوخت) خاموش نشود .

تاریخ اظهارنامه: 1389/09/09
تاریخ ثبت: 1389/10/06
مخترع/مخترعان: محمد رضا رضايي بخش
خلاصه اختراع:

براي داشتن احتراقي كامل ، حداكثر بهسوزي مشعل وجلوگيري از توليد آلوده كننده هاي هوا وگم كردن مصرف سوخت بدون تغيير دركارايي مشعل امري ضروري مي باشد دراين طرح هوا رااز يك جهت به گوشه اي از محفظه استوانه اي شكل بعنوان محفظه هوا وسپس ازآنجا بطورمساوي به دو مجراي سطح مقطع دايره ايي شيبدار منتقل ويا عبور از روي مجرا ونازل سوخت به ميان جريان سوخت پاشيده مي شود سوخت نيز از همان جهت ولي راستايي موازي وپايين تر كه تمام محفظه مياني هوا را طي مي كند وارد شده ودرپايان ميراز چندين سوارخ مورب به قطر 5/2 ميليمتر كه با توجه به قطر خاموشي متان(6/2 ميليمتر) انتخاب شده است به مسير هوا پاشيده مي شود همچنين عبور هوا از ميان دونازل سوخت وهوا همواره توانست باافزايش سرعت وكاهش فشار خود علاوه براختلاط خوب با سوخت شرايط ايده الي را براي مكش سوخت كه درفشار كاري كمتري است ايجاد نمايد آنگاه مخلوط ايجادي به داخل محفظه اختلاط پاشيده شده وتوسط فنر تعبيه شده درآنجا دچار اغتشاش وتوريولانس شديد شده كه درپايان اين محفظه حداكثر وبهترين اختلاط بدست خواهد آمد. دستگاهي كه ساخته ام از 7 قطعه مجزا به نامهاي : 1- مجراي ورودي هوا 2- مجراي ورودي ونازل سوخت 3- محفظه تقسيم هوا 4- نازل هوا 5- فنر ايجاد كننده توربولانس درجريان مخلوط توليد شده 6- محفظه اختلاط سوخت وهوا 7- مجراي خروجي مخلوط توليدشده ومسير هدايت آن به ابتداي مشعل اينها توسط تراشكاري پروفيل هاي خام آلومينيوم وبرنج ساخته شده كه با منتاژ قطعات آن مخلوط كني براي استفاده درمشعل هاي پيش مخلوط بدست مي آيد ابعاد واندازه هاي مخلوط كن درقسمت نقشه ها آورده شده است وزن مخلوط كن 455 گرم مي باشد

تاریخ اظهارنامه: 1395/10/12
مالک/مالکان: محمدرضا رضائي بخش
تاریخ ثبت: 1398/12/04
مخترع/مخترعان: محمدرضا رضائي بخش
خلاصه اختراع:

امروزه مسئله كمبود آب شرب و مصرفي منازل مسكوني در كل كره خاكي بسيار حساس و قابل تامل است بطوري كه سهميه بندي آن براي مناطق مسكوني و قطع شدن در پاره اي از روز امري اجتناب ناپذير مي باشد. از اين رو ذخيره كردن آب لازم و ضروري مي باشد. قرار دادن مخزن ذخيره در بيشتر مواقع بدليل ترس از نبود برق همزمان با آب و كار نكردن پمپ آب در ارتفاع و پشت بام منطقي تر مي باشد. هميشه و مي توان گفت در بيشتر مواقع در ساعت نبود آب و مواقعي كه مخزن در حال پر شدن است براي ساكنين واحد مسكوني دغدغه ميزان ذخيره آب مخزن وجود دارد. دستگاهي كه طراحي كرده و ساخته ام در واحد مسكوني و بر روي مسير آب از مخزن نصب شده و براحتي ميزان ب موجود در مخزن را بدون رفتن بر روي پشت بام نشان ميدهد.

موارد یافت شده: 4